You'll never walk alone!

A legsikeresebb angol klubról szurkolóknak, ellenlábasoknak, és mindenkinek, akit érdekel a Premier League.

Már Facebookon is!

2010.03.23. 16:21 Scouser

Manchester United - Liverpool - Egy csendes elemzés

Ahogy még éppen látjuk a megállóból távozó villamost, s futunk utána, habár már reménytelen, úgy lassít ebből a rohanásból a Liverpool-szurkoló, mostanra pedig megáll. Nem káromkodik, nem szíd senkit sem, tudja, ez cseppet sem segít, a lehetőség elment. Már nem is lehet reménykedni. Elutasítás, düh, alkudozás, depresszió, belenyugvás: a haldokló öt lélekállapota. Mi elértük az utolsót.

Talán kevésbé fájna a kudarc, ha egy nagy küzdelem csúcsán, egy katarktikus kilencven percben, hatalmas harc árán legyőznek minket. Ugyanakkor azt sem mondhatjuk, hogy nem dolgozott a csapat. Épp ellenkezőleg, ettől a kerettől ennyi tellett. Hogy tizenegyest kapott a United? Ugyanmár, nem ezen ment ez el. Habár kiemelném Lucas "áldásos tevékenységét, mely Valencia ölébe helyezte a labdát... De nem ott úszott ez el, lássuk be. Egy megfelelő szezonban itt nulla pont sem lett volna halálos. Öröm az ürömben, hogy előzetesen azt vártam United-fan barátaimtól, hogy szétcincálnak egy vereség esetén. Hogy mennyire nem történt ez meg, az egészen félelmetes volt. A meccs az olasz bajnokik közt is csak az unalmasabbak közé fért volna be. És ez fájt. Egy haldokló csapat utolsó kiáltása hörgése volt ez Európa felé, mely visszataszítóbb volt mindennél. Egy ócska kettőegy. Érdemes a klub hivatalos Facebook-bejegyzéseinek kommentjeit olvasgatni, gyakorlatilag masszív elkeseredés az egész.

A tét mostantól nulla. Az EL megnyerése semmin sem változtat, maximum Torres és más kulcsemberek Anfielden tartását szolgálhatja. Benitez nyári távozása gyakorlatilag tény, a spanyol managert előreláthatólag a Real Madrid szerződtetheti. Helyére egyes találgatások szerint Mourinho érkezhet, ám az olasz szakember csak a két amerikai távozása esetén venné át a vezetést.

Riera a héten igazolhat a CSKA Moszkvához 6 millió fontért. Jay Spearing az év végéig a Leicester Cityhez került kölcsönbe, míg Skrtel és Fabio Aurelio közel vannak az áhított visszatéréshez.

Én most már csak egyet kívánok, nyerjünk meg minden elkövetkező meccset, hogy legalább rajtunk ne múljon.

11 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ynwa.blog.hu/api/trackback/id/tr791862757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyHarry 2010.03.26. 11:25:14

kicsit sok a tévedés, feltételezés, mint általában az összes posztodban, eddig bírtam szó nélkül.

- Valencia elé a tizenegyes előtt Insua fejelte oda a labdát, nem Lucas. Aztán hibázott még Agger is, mert kb. 25 méteren leütközhette volna Valenciát.
- Benitez biztos nem fog távozni év végén (szerencsére)
- Mourinho meg aztán végképp nem fog érkezni (szerencsére), sőt ilyen anyagi körülmények közé egy neves edző sem jönne sehonnan
- a tét innentől kezdve nem nulla, nem tudom miről beszélsz, az EL-szereplés biztosan meglesz, mivel valószínűleg az 5-7. hely fog számítani, de még a 4. hely is simán meglehet, mert riválisaink közül csak a Villának könnyebb a sorsolása, mint nekünk (de ők meg szokás szerint kifingtak tavaszra, hullajtanak pontokat sorozatban válogatás nélkül mindenki ellen), a Spurs meg a City még játszik az első hárommal is, és egymással is.

Így hirtelen ennyi. Szerintem ne vagdalkozz alaptalan feltételezésekkel, és nyitott szemmel nézd a meccseinket.

FairyHarry 2010.03.26. 11:25:55

ja meg Mourinho, mint olasz szakember, ó anyám

Scouser 2010.03.26. 13:30:21

A foci világában az ember mindig szeret feltételezni, tippelni, s különösen, ha kedvenc csapatáról van szó.

Valóban nem Lucas volt, hanem Insua, tévedtem.

Habár nem jelenthető ki, hogy Benitez távozik, úgy az sem, hogy marad, így úgy érzem a Te megállapításod semmivel sem nagyobb tipp, mint az enyém.

Mourinho érkezése pont ugyanez.

A nulla téttel arra akartam célozni, hogy egy olyan múltú, rangú klubnál, mint a Liverpool, egy EL szereplés kivívása - különösen több év állandó szereplés után - nemhogy célként, de még kompromisszumként is nehezen jelölhető meg. A bajnokságot pontokra, és azokat eldöntő gólokra játszák, nem kedvező sorsolásokra és formákra. Igen, lehet hogy összeomlanak a riválisok, de sírva könyörgöm milyen szezon az, milyen teljesítmény az a részünkről, hogy három másik csapat pontvesztéseinek kezében vagyunk?

Mourinho szakember? A Chelseat odavissza verte csapatával pár hete... Undorító a stílusa, de nem lebecsülendő a tudása.

Scouser 2010.03.26. 13:31:04

állandó szereplés után a BL-ben*

FairyHarry 2010.03.27. 14:56:08

"A foci világában az ember mindig szeret feltételezni, tippelni, s különösen, ha kedvenc csapatáról van szó."

értem. akkor feltételezhetjük azt is, hogy jövőre Torres-Villa-Messi hármassal fogunk rohamozni, végül is ez a foci világa, ők meg focisták, úgyhogy belefér. a ksipadon meg talán Ferguson fog ülni.

"Habár nem jelenthető ki, hogy Benitez távozik, úgy az sem, hogy marad, így úgy érzem a Te megállapításod semmivel sem nagyobb tipp, mint az enyém.

Mourinho érkezése pont ugyanez."

az enyémnek van annyi alapja, hogy Beniteznek élő szerződáse van a klubbal, és semmi okát nem látom annak, hogy távozzon. Hacsak a köcsög amcsik ki nem rúgják, de onnantól kezdve irány a Championsip (mert ennyi pénzzel, ilyen tulajdonosi háttérrel nem sok edző van Benitezen kívül, aki versenyképes csapatot bírna összerakni).

"A nulla téttel arra akartam célozni, hogy egy olyan múltú, rangú klubnál, mint a Liverpool, egy EL szereplés kivívása - különösen több év állandó szereplés után - nemhogy célként, de még kompromisszumként is nehezen jelölhető meg. A bajnokságot pontokra, és azokat eldöntő gólokra játszák, nem kedvező sorsolásokra és formákra. Igen, lehet hogy összeomlanak a riválisok, de sírva könyörgöm milyen szezon az, milyen teljesítmény az a részünkről, hogy három másik csapat pontvesztéseinek kezében vagyunk?"

játékoskeretünket, anyagi lehetőségeinket tekintve simán az 6-8-ik helyezés a reális. ehhez képest a 4-ért küzdünk.

"Mourinho szakember? A Chelseat odavissza verte csapatával pár hete... Undorító a stílusa, de nem lebecsülendő a tudása."

nem arra utaltam, hogy nem szakember, hanem arra, hogy nem olasz....... mindegy.

dzzzzz 2010.03.27. 20:17:57

Semmi okát nem látod?
Benítez ötlettelen, képtelen vele a csapat idegenben győzni, képtelen volt megoldani Alonso pótlását. Nem képes belenyúlni cserékkel a vesztésre álló csapatba. A nagy 4 közti rangadók közül egyetlen egyet voltunk képesek megnyerni. Gerrard borzalmas ahogy játszik.
Hónapokba tellett mire összehozott valami védekezést a rögzített helyzetekre.
stb.

Scouser 2010.03.28. 11:33:55

"értem. akkor feltételezhetjük azt is, hogy jövőre Torres-Villa-Messi hármassal fogunk rohamozni, végül is ez a foci világa, ők meg focisták, úgyhogy belefér. a ksipadon meg talán Ferguson fog ülni."

Pöppet kiforgatod a szavaimat, lfc.tv media watch részlegét nézdd meg. Én azt értem feltételezések alatt.

Benitez távozását senki nem követeli? Fél Liverpool a fejét akarja, ahogy Balintos is említette, gyakorlatilag képtelen módosítani a meccs elején pályára küldött csapaton. 79. percben felküldött középpálya-átszervezések akkora hatékonysággal dolgoznak, mint egy zsák szar. Idegenbeli formánk kb Blackburn szintet üt meg...

Mourinho valóban nem olasz, valamiért mindig oda tettem.

Az, hogy a játékoskeretünk alapján hová kerülhetünk, az egyik oldala az érmének, a másik az, hogy ez a Liverpool. Az a csapat, amely 5 éve megnyerte a BL-t, ami 3 éve döntőt játszott, és aki tavaly 2. lett a bajnokságban. Leszarom, hogy a realitások hová raknak minket, ha a keret elveszti év végére a belső szerveit és végtagjait, akkor is meg kell, hogy csinálják. Ló nincs, akkor szamár? 6-8 hely elfogadhatatlan. Hiába az a reális.

FairyHarry 2010.03.29. 10:37:27

@originalBalintos:
"képtelen volt megoldani Alonso pótlását"
mivel a jenkik lenyúlták a pénzt hitelük törlesztésére.

"Nem képes belenyúlni cserékkel a vesztésre álló csapatba"
nézd meg kik ülnek a mi kispadunkon, és kik a Chelsea, Manure kispadján. meg azt is nézd meg, hogy azok milyen fizetésért ülnek ott.

"Gerrard borzalmas ahogy játszik."
hát ez aztán tényleg egyértelműen Benitez hibája, szerintem minden meccs előtt mondja is SG-nek, hogy hé Stevie aztán ma is szarul játszani ám!

"Hónapokba tellett mire összehozott valami védekezést a rögzített helyzetekre."
komolyan nehezen akarom elhinni, hogy te ezt komolyan gondolod. szerinted nem volt védekezésünk a rögzített helyzetekre? vagy ami volt, az szerinted szar volt, de Beitez nem vette észre, csak amikor már tizeniksz gólt kaptunk belőle? vagy miről beszélsz? komolyan nem értem.

FairyHarry 2010.03.29. 10:54:16

@Scouser:
"Benitez távozását senki nem követeli?"
én ilyet sehol nem írtam, csak azt, hogy nem látom okát a távozásának.

"gyakorlatilag képtelen módosítani a meccs elején pályára küldött csapaton"
ezzel részben egyetértek. de sokszor szerintem nincs módja érdemben változtatni a keret gyengesége okán.

"Az, hogy a játékoskeretünk alapján hová kerülhetünk, az egyik oldala az érmének, a másik az, hogy ez a Liverpool. Az a csapat, amely 5 éve megnyerte a BL-t, ami 3 éve döntőt játszott, és aki tavaly 2. lett a bajnokságban. Leszarom, hogy a realitások hová raknak minket, ha a keret elveszti év végére a belső szerveit és végtagjait, akkor is meg kell, hogy csinálják. Ló nincs, akkor szamár? 6-8 hely elfogadhatatlan. Hiába az a reális."

ha szerinted elfogadhatatlan a 6-8. hely, akkor gondolom örülsz, hogy Houllier-nek és Beniteznek hála 11 éve nem kellett ezt átélned. ne aggódj, most sem kell majd. én csak arra hívtam fel a figyelmedet, hogy mi a realítás, és ehhez képest Benitez megint többet fog kihozni a csapatból.

tudod-e, hogy tegnapi ellenfelünk mennyivel költött többet az átigazolási piacon az elmúlt egy évben, mint mi? és ez egy alapvetően kiesés elől menekülő Sunderland..........

emberek, szálljatok már le a magas lóról, csapatotok kurva nagy bajban van, és ebben a helyzetben nem az edző fejét kéne követelni, hanem kiállni a csapat mellett baszki.

dzzzzz 2010.04.06. 20:14:19

"mivel a jenkik lenyúlták a pénzt hitelük törlesztésére. "
Aquilani-t meg a búcsúban nyerte

"nézd meg kik ülnek a mi kispadunkon, és kik a Chelsea, Manure kispadján. meg azt is nézd meg, hogy azok milyen fizetésért ülnek ott."
az Arsenal kispadjára is rá lehet nézni, meg tudták oldani a cseréket olcsón (már csak kezdőcsapat kéne nekik)

"hát ez aztán tényleg egyértelműen Benitez hibája, szerintem minden meccs előtt mondja is SG-nek, hogy hé Stevie aztán ma is szarul játszani ám!"
most mond azt hogy ehhez semmi köze Beníteznek...akkor mégis miért fizetik?

FairyHarry 2010.04.12. 15:39:29

te is baromi tájékozott vagy, látom, süt belőled az nso-szintű "forrásokból" szedett bölcsesség.

Aquilani azért jött, mert sürgősen kellett Alonso helyére valaki, akit az utolsó pillanatig próbáltunk megtartani, hiszen nyílvánvaló volt, hogy az érte kapható pénz egy-az-egyben hiteltörlesztésre fog menni..... meglepő módon így is történt, jött Aquilani, akit
1. én még rohadtul nem írnék le (bár úgy tűnik Benitez ezt már helyettem is megtette)
és aki
2. az egyetlen ilyen képességű játékos volt 5m euró körüli összegért a piacon

Igaz, azóta már fizettünk érte még hármat, így már 8m-ba került. Hargreaves mennyibe is került a vén fasznak, és mennyit is játszott amióta oda szerződött?......
erről ennyit.

az Arsenal kispadja, az, szép.
az elmúlt két átigazolási szezont mi bőven bevétellel zártuk, lévén kellett a mani a hiteltörlesztésre. Benitez egy nyomorult fillért sem kapott senkitől! ő és a csapat gazdálkodták ki az érkező játékosok árát.....
ja meg persze az Arsenal azért is jó példa, mert ők még régebb óta nem nyertek semmit, mint mi.......

SG témába inkább bele sem kezdek, mert csak felbaszom az agyam
süti beállítások módosítása