You'll never walk alone!

A legsikeresebb angol klubról szurkolóknak, ellenlábasoknak, és mindenkinek, akit érdekel a Premier League.

Már Facebookon is!

2010.03.21. 12:30 Scouser

Manchester United - Liverpool - Revans vagy csoda?

Mert azt valljuk be, ha ma győz a Liverpool, azt meg fogja vizsgálni a Vatikán is. Habár a hetet 7-1-es gólkülönbséggel zártuk, és a tavalyi négyegy is hasonló előjátékkal indult, az oddsok kifejezetten ellenünk szólnak.

Vegyük először is azt a pofátlanul jól focizó büdös evertonos Rooneyt. Nincs mit tagadni, még Benitez is beismerte, hogy az angol válogatott elsőszámú csatára bíz elképesztően bűvöli a labdát az utóbbi időben. De méltatlan egyedül őt kiemelni, van mögötte egy kiváló játékosokból álló brancs, amely lelkiismeretfurdalás nélkül gázolt át idén az Arsenalon, a Milanon, és még egy raklapnyi nagy, közepes, és pitiáner csapaton. A Vörös ördögöket továbbá fűti egy nem kicsit megalapozott bosszú.

Az egy dolog, hogy tavaly a Liverpool legyőzte őket az Anfielden, erre még a legelvakultabb scouser is azt mondta akkor, hogy idegenben ez nem lesz ilyen egyszerű. Nem mintha az a 2-1 oly sétagalopp lett volna. Eljött a tavaly március, és bizony Reina hibája miatt rendkívül gyorsan hátrányban találta magát a csapat, egy olyan mérkőzésen, mely akár a bajnoki címről, de Benitez állásáról egyaránt dönthetett. Aztán az aranylabdára akkor még nyugodtan esélyes Nemanja Vidic nyomott egy váratlan reboot-ot, és egy pillanat alatt a mezőny leggyengébb játékosa díjért versengett (Anderson és Lucas azért még harcban álltak ezért a címért). Torres, Gerrard, Vidic piros, Fabio Aurelio, Dossena. Úgy ment be négy gól Európa mamutjának, hogy Ferguson-nak nem volt ideje új doboz rágóra. A meccset sajnos nem láthattam élőben, de mikor sms-ben értesítettek a 1-3-as állásról, először azt hittem, szeretett öcsikém felcserélte az oldalakat. De nem. Hahh, micsoda nap volt! Év elején egy igazi bírói tévedés-parádét kaptunk, valamint egy sokkolóan zseniális, igazi Torres szólót. Az hogy a végén Ngog is betalált, igazán széppé tette a délutánt, annak ellenére, hogy nem ártott volna kicsit előbb érkeznie annak a találatnak. Carragher kérdéses mozdulata (szvsz nem volt tizi), Valencia kapufája végig ott tartotta a kést torkunkon. Benitez szerint beindult a szezon, eljött a písz-láv-heppinessz uralma.

 

Nem így lett. Azóta a világ több mint 180 fokos fordulatot vett (+k*360° ahol k e Z akiértiérti), s nem mondhatnánk, hogy liverpooli szempontból kedvező irányba indult volna. Ami mellettünk szól, az egyedül egy tény: igazi meglepetésre egyedül a United ellen volt képes a csapat. Remélhetőleg most is előrukkolnak valamivel. 

 Vereség esetén helyzetünk több mint válságosra fordulhat. Ötödik szerény pozícionk egyedül annak köszönhető, hogy vagy egy vagy kettővel több meccset játszottunk ellenfeleinkkel szemben. Újabb három pontvesztés egyet jelentene azzal, hogy utolsó mentsvárunk az EL marad egy esetleges BL-indulásra.

 

Győzzön a jobb, azt hiszem senkit sem lepne meg ma egy vereség. A Chelsea ellen is olyan roppant szolidan szoptunk ki 2-0ra, hogy kettőt se pislogtunk, már vége volt a meccsnek. 

You'll never walk alone!

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ynwa.blog.hu/api/trackback/id/tr521856416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gringow 2010.03.21. 23:05:53

Scouser, ha nyerjük is az EL-t, attól még nem indulhatunk a BL selejtezőkön - ahhoz 4iknek kéne lennünk, az meg nem lesz.

Asszem én már az utolsó beletörődési fázisban vagyok, még azért fáj, de már nem annyira, mint pár órája.

Scouser 2010.03.22. 14:51:07

Az EL győzelem nem jelent automatikus BL kvalifikációt? Az UEFA-kupában így működött pedig.:O
süti beállítások módosítása