You'll never walk alone!

A legsikeresebb angol klubról szurkolóknak, ellenlábasoknak, és mindenkinek, akit érdekel a Premier League.

Már Facebookon is!

2010.08.17. 17:49 Scouser

A Liverpool augusztusban - vörösebb, mint valaha

Talán nem túlzok, ha azt állítom, soha ilyen nagy esélyekkel nem vágott még neki a Liverpool egy Premier League szezonnak. Ha szépen sorjában kielemezzük a tavalyi év, de továbblépve a klub korábbi hibáit is, azt mondhatjuk, nem egy probléma megoldódott egy olyan nyáron, mely leginkább a közismert angol mondással volt jellemezhető a vörösö számára: make or break.

Egyelőre a "make" jeleit mutatja a gárda, de Roy Hodgson munkája természetesen még nehezen becsülhető meg, sőt, az új igazolások sem mutattak fel sokat Azonban épphogy elkezdődött az idény, komoly becslésekbe bocsátkozni kár. Egy biztos, a vörösök igencsak megfakult imidzse igen sokat emelkedett az eltelt két hónapban. Hodgson rendkívül pragmatikus nyilatkozatai és általános elismertsége, Joe Cole leigazolása, valamint a klub eladásának közeledő időpontja mind-mind sokat jelentettek egy olyan év után, melyről első rárepülésre is a "ciki", "vérgáz", "fos" és egyéb ezekhez hasonló kifejezés juthat csak eszünkbe.

Two to watch

Az előszezon két Európa Ligás találkozója, valamint az előzetesnél meredekebbre sikerült Arsenal elleni nyitómeccs Joe Cole és Jovanovic mellett egy új arcot is megmutatott nekünk. David Ngog három találkozón négy gólt szerzett, ami akár Fernando Torresnek is becsületére válna. A jelek egyértelműen arra utalnak, hogy eljött az idő, amikor a csetlő-botló, horihorgas franciát minden védőnek komolyan kell vennie. Természetesen továbbra is ajánlatos lenne egy új csatár igazolása, de jobb lesz hozzászoknia mindenkinek egy új, sokkal profibb Ngoghoz. Egy másik felívelő tehetség a fiatal spanyol tálentum, Dani Pacheco is több figyelmet kaphat idén. A korosztályos EB-n mutatott teljesítménye alapján sokszor fogunk még csereként találkozni vele.

Csak tizenegy ember csapata

A Rafa Benitez nevével fémjelzett évek alatt viszonylag könnyen megoldható volt tizenegy ember kiválasztása, hisz a csapat mélysége nem tette lehetővé komolyabb rotáció megvalósítását. Talán utoljára a 2007/2008-as idényben volt probléma a csatárok játszatása, de a tavalyi évre lapozva láthatjuk, hogy a Liverpool egy használható csere nélkül szenvedte végig meccseit. Idén azonban fordulhat a kocka, talán jó értelemben.

Christian Poulsen személyében Európa legnagyobb gyepen játszó mészárosa került a klubhoz. Mondhatnám úgy is: Hodgsonon a világ szeme. Vajon képes lesz-e kordában tartani az öreg kontinens legnagyobb taplóját, vagy piros lapjai több Pool-mezre is elegendő mennyiségben gyűlnek majd össze? Valóban ő-e az az ember, aki cseréje lehet akár Mascheranonak, akár Aquilaninak?

Milan Jovanovic hangsúlyozottan nem Hodgson igazolása. A villámgyors balszélső a váratlanul a post-Benitez-érában találta magát, remélhetőleg az angol szakember is igényt tartott volna szolgálataira. Személy szerint én egy kicsit középszerűnek érzem a szerbet, de - még egyszer hangsúlyozom - ostobaság bárkit is leírni ennyi idő alatt.

"Liverpool made a statement" - hangzott több játékos szájából is. És valóban, Joe Cole leigazolása igenis üzenet volt a riválisok felé: A vörösöket nem szabad leírni. Habár az Arsenal ellen - jogosan, ám nem fair módon - kiállították, Joe Cole alappillére lehet a Hodgson-korszak nyitócsapatának.

Danny Wilson neve fél éve kavargott a transzfer-levesben, ám csak nem akart feloldódni: a Vad angyal legszebb pillanatait idéző húzd meg - ereszd meg játék végül a Liverpool... most mondanám, hogy javára dőlt el, de semmi sem indokolja, hogy így tegyek. Bárki, aki nyomon követte az SPL-t, mondhatna róla pár szót, mert személy szerint kevesebbet tudok róla, mint egy Benitez-Riera pep talkról.

Brad Jones - pénzszórás avagy hideg számítás? - merül fel a kérdés nem teljesen ok nélkül. Én inkább a másodikra szavazok. Egyrészt munkál bennem egy megmosolygató naivitás, ami azt diktálja, hogy amit a vezetés tesz, az jó, másrészt erőteljesen kétségbe vonom Cavalieri kvalitásait. A Carling Cup meccsek szendergős percei nem egyenlőek egy folyamatos PL-terheléssel, amire talán nem lenne elég a brazil hangyanemiszervnyi tapasztalata. 2,5 millió font? Meglátjuk.

Egy teljesen új orvosi stáb. Gyakorlatilag tavaly eljött az a pillanat, amikor a vezetés megelégelte a magyarázkodást, fogta és kihajította az egész kócerájt. A lépés korántsem példa nélküli, aki nyitott szemmel járt-kelt az interneten rábukkanhatott, hogy teljes vezetőcsere történt a Liverpool tartalékosai és U18-as csapata körében is. Mondanom sem kell, nem ok nélkül.

Kérdések az éterben

Mert felmerül egy-pár. A balbekk problémája még az Aurelio-Insua párossal is kérdéses, de Mascherano megtartása is komoly erőfeszítésekbe fog kerülni. Rögös az út még augusztus végéig, az erőviszonyok felmérése pedig egészen szeptember közepéig nem több, mint kuruzslás. Izgalmas idénynek vágtunk neki, talán sosem volt még ilyen kiegyensúlyozott a mezőny. Nem jósolok, csak csöndesen hátradőlök és izgatottan várom, mi történik. Nem tehet mást senki sem. Az Arsenal verhető volt, és a Trabsonspor sem jelenthet komoly problémát. A City - ha tartja nyitó formáját - öt kapott góllal fog visszamenekülni öltözőjébe és akkor is meglepődnék, ha a West Brom pontokat vinne el az Anfieldről.

Egy biztos: You'll never walk alone!

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ynwa.blog.hu/api/trackback/id/tr112228513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzzzzz 2010.08.18. 08:38:22

Én skótokat olvastam áradozni Wilsonról. Megvan az esélye, hogy a világ legjobb védője lesz.

greenman 2010.08.18. 22:13:35

Hát Poulsen szeintem is elég kérdéses,nem elég mascherano szabálytalankodó védekező középpály
snak?(pesze fényévekkel jobb mint poulsen)nem véletlenül adott túl rajta a juventus könnyen túl ha ott nem ment neki a plben mért kéne?ja és szerintem a legnagyobb tapló címet balotelli érdemli.

Scouser 2010.08.19. 09:34:37

Mascherano jóval több, mint holmi szabálytalankodó DMF. Lát a pályán, és Kuyt-tel vetekszik a futóteljesítménye. Nyargal, elveszi a labdát, felviszi, visszafut, becsúszik, újra felviszi. Ha megnézed, ő adta a gólpasszt Ngognak az Arsenal ellen.

Amúgy jogos, Balotelli vitte ezt a címet.:D

dzzzzz 2010.08.22. 20:39:41

Roy megoldotta a kérdést, hogy Poulsen lehet-e Aquilani cseréje :D
süti beállítások módosítása