You'll never walk alone!

A legsikeresebb angol klubról szurkolóknak, ellenlábasoknak, és mindenkinek, akit érdekel a Premier League.

Már Facebookon is!

2010.08.28. 11:39 Scouser

Liverpool - West Brom prematch - az a bizonyos első

Ismét egy fontosabb mérföldkőhöz ér a Liverpool vasárnap: annak fényében, hogy a nemzeti tizenegyek két hetes EB-haknira harangoznak a bajnoki fodulók után, cseppet sem mindegy, milyen szájízzel vonul ideiglenes szünetre Roy Hodgson kompániája, de egy győzelem talán  helyreállíthat valamit megtépázott önbizalmunkból is( ne adj Isten, első PL-győzelmünk is meglehet???)

EUROPE - HERE WE COME!

A török kiruccanás nyögvenyelősebb volt, mint egy Barcelona - Chelsea, azzal a különbséggel, hogy a vörösök csupán az EL-főtábláért harcoltak - mentségükre legyen mondva - fontos kulcsjátékosok hiányoztak a török túra névsorából. A tegnapi sorsolás Steaua-Napoli-Utrecht hármasa sem lesz épp sétagalopp, de így is komoly csoda lenne, ha nem jutna tovább a Liverpool. Bár én már óvatos vagyok ezekkel a becslésekkel, tavalyra PL-t és BL-t jósoltam, aztán lóf*sz és lóf*sz lett belőle, nyakon öntve egy hetedik hellyel és egy könyör-EL-indulással.

Hogy visszakanyarodjak a holnapi találkozóhoz, a horizonton semmi olyan jelenség nincs/nem óhajt materializálódni, amely arra utalna, a Liverpool nem gyűjti be három pontját. Az egyetlen probléma, hogy az egyszeri szurker már egy találkozóhoz sem állhat hozzá nagypofával nyugodtan. Ki emlékszik már a 2008/2009-es szezon menetelésére, amikor minden vörös dührohamot kapott, ha a csapat nem szerzett három pontot egy találkozón...

De miért is? Mára ott tartunk, hogy a meccs előtti izgalom és várakozás átalakult meccs előtti félelemmé: ki fog ma bakizni? hányat kapunk? Torres megsérül?

FORDULÓPONT?

Ezért van itt Roy Hodgson. Anyagilag korlátozva, elanyátlanodott kerettel küzdve ő lehet az a személy, aki újra motiválhatja a vörösöket. A feladat nem más, mint biztosítani a Liverpoolt egy kiegyenlített pályán addig, amíg a tulajdonosváltás meg nem történik. A West Brom pedig egy kitűnő kiindulás lehet ehhez, komoly siker lenne, ha Torres is betalálna, de Gerrard neve is sokat jelentene a gólszerzők listáján. A belőlem még mindig komoly tikkelési rohamot kiváltó 4-4-2-t jó eséllyel Hodgson is elfelejti, és visszatér a már bevált(nos igen, ezt is meg lehetne cáfolni) 4-5-1-hez. Joe Cole továbbra is italosztó-labdaszedő poszton dolgozik, ám a középpálya igazi kérdése az, vajon Poulsen képes-e már 90 percnyi játékra, és ha igen, képes-e valahogy Lucas helyett is dolgozni. A védelem a már megszokott Johnson-Carragher-Skrtel-kérdőjel négyes lehet. Bal oldalt továbbra is több a whatthefuck, mint egy átlagos Övrebo ítéletben: Fabio Aurelio jelenleg árnyéka önmagának(ezzel persze nincs egyedül), Agger nem balbekk - ezt a City ellen már bizonyította - és végül Insua... Valószínűleg lejárhatott a munkavállalási engedélye, és amíg nincs új papír, Hodgson lakásán bújtatja "Isaura, a legjobb takarítónőm" néven. Aki bármit tud róla, ne átallja megosztani a kommentek közt!

A JÓSLAT

Ahányszor azzal zárom soraimat, hogy "most sokat várok a csapattól", annyiszor szaladtam bele egy ordas nagy buktába, szóval csak azt mondom: nem várok sokat a csapattól, de elnéznék egy gólparádét. A tippem 3-0, meglepetések nélkül.

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ynwa.blog.hu/api/trackback/id/tr442254005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyHarry 2010.08.28. 13:27:06

ne haragudj, de továbbra is nagyon el vagy tévedve.
a csapat jelenleg az 5-10. helyek valamelyikének várományosa - ennél előrébb végezni bravúr. a city-meccs megmutatta, hogy csapatunk mennyit ér Mascherano nélkül, pláne 442-ben, pláne Lucas-Gerrarddal középen, pláne Aggerrel balhátul. egy totál elbaszott taktikátés felállást talált ki Hodgson, amelyhez még a 80. percben, 0-3-nál is ragaszkodott....... mindegy, RH-t egyelőre nem szidom, bár az elmúlt két hétben adott nyilatkozatai alapján lehetne bőven.
főleg ez az Agger = balhátvéd bassza a csőrömet, miközben Aurelio ott ült a kispadon (tehát egészséges volt), Insua meg egy egyszerűen ki van radírozva a csapatból (úgy volt hogy megveszi a Genoa, ami kudarcba fulladt, de olyan szinten el akarjuk adni, hogy még a csapatfotókra sem engedjük oda - ez sem a Liverpool-way mellesleg).
egyelőre szánalmas, ami zajlik a csapat körül, RH pedig asszisztál mindehhez.

mondjuk gyanítom, hogy ezért nevezték ki pont őt menedzsernek......

Scouser 2010.08.28. 13:59:45

Aurelio fizikailag sehol sincs. Értem ezalatt, hogy képtelen arra, hogy egy héten belül két meccset is lejátszon végig. Insuáról senki nem tud semmit - amúgy a Fiorentina akarta végül megvenni.

Szerintem még mindig elhamarkodott bármit is mondani, pláne a mai hírek ismeretében, miszerint Raul Meireles és Konchesky is hozzánk igazolt.

Én egy pillanatig nem cáfoltam meg azt, hogy a csapat az 5-10. hely környékére való, csupán az idegesít, hogy a city ellen is olyan pihekönnyen, szinte önként dőltünk bele ebbe a 3-0-ba, ami egyáltalán nem volt jellemző régebben.

A 4-4-2ről leírtam a véleményem, abszolút egyetértek veled, rég láttam ekkora taktikai hibát, és Hodgson mármár benitezi fafejűséggel ragaszkodott hozzá.
süti beállítások módosítása