You'll never walk alone!

A legsikeresebb angol klubról szurkolóknak, ellenlábasoknak, és mindenkinek, akit érdekel a Premier League.

Már Facebookon is!

2010.03.28. 12:20 Scouser

Liverpool - Sunderland prematch - A strandlabda visszavág

Talán a szezon szimbólumának választhatnánk a Sunderland ellen vívott őszi mérkőzésünket. Egy meccs, melyen Spearing kezdő lehet, eleve baljós felhőket predesztinál, mellyel még véletlenül sem a kis angol tehetségét becsmérlem. Sérültek minden poszton, sírás, fogcsikorgatás, és akkor jött az a labda. Túlzás lenne azonban kijelenteni, hogy a Liverpoolt saját shopjában kapható strandlabdája győzte volna le. Egy borzalmas sorozat horrorisztikus koronája volt az a találkozó, mely minden szurkoló öt-dolog-melyet-elfeljtenél-a-szezonból listáján rajta található.

A múlt heti fájdalmas vereség, s az odavágó kudarca egyértelmű jogalapot biztosítanak arra, hogy a Sunderland ma csúnyán kikapjon. A keret gyakorlatilag teljes, Fabio Aurelio és Skrtel hiányzása nem befolyásolják - remélhetőleg - a felállást. Szokásos four-five-one az elvárt forma. Agger és Carragher párosa az utóbbi időben egészen egymásra talált, habár a középső védelem egy-egy megmozdulása miatt a meccsek továbbra sem ajánlottak szív- és érrendszeri problémákkal küzdő szurkolók számára. Igazán veszélyes pontnak a bal oldalt érzem, ahol Insua kényszerű játszatása nemcsak tapasztalatlansága, de teherbírása miatt is veszélyes. Az argentín, akire egyik pillanatról a másikra szakadt rá a teljes bal oldal védelme, életkora ellenére derekasan állja helyét. Hibái kizárólag rutintalanságából fakadnak, olcsó, néha drága leckék árán kitűnő játékossá válhat, ám szívesebben nézném el tisztén a veterán Aurelio beadásait. Év eleje óta két meccsen pihenhetett Insua. Elképesztő adat!

A középpályán visszatérhet Aquilani, aki a Portsmouth ellen már PL-szinten játszott. A kérdés csupán az, Benitez őt, vagy házikedvencét, Lucast játszatja-e majd. A széleken Kuyt, Maxi, esetleg Babel és Benayoun jöhet szóba, Riera kiesésével itt is szűkültek a lehetőségek. Elől a már megszokott Torres-Gerrard páros rohamozhat. A spanyol formája gólért kiált a mai meccsen is. Hasonló magasztos szavak nem mondhatóak el szeretett kapitányunkról, aki év eleje óta keresi azt, amelyet egyesek gólvágó cipőnek, mások formának neveznek. Véleményem szerint jót tenne Captain Fantastic-nek, ha rúgna egy istenes gólt, és végre elhinné, hogy képes jól játszani. 

A másik oldalról is érdemes pár szót ejtenünk. Campbell, Bent vagy Jones roppant komoly veszélyt jelentenek a kapura, elég csak megemlítenünk, hogy Darren Bent 20 góllal áll a Premier League góllövő-listáján. A Sunderland számos kellemetlen percet okozott már nagy csapatoknak is, döntetlenek garmadáját elérve. Reméljük, ma nem ezt a formájukat hozzák.

A tippem egy 3-1, Torres kétszer köszön be, miután Gerrard már egy hatalmas bombával kitépte Gordon hálóját. 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ynwa.blog.hu/api/trackback/id/tr571874551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gringow 2010.03.30. 13:45:45

City tegnap elpüfölte a Wigant:(

Mind a 6 meccset nyerni kellene, h meglegyen a 4. hely - viszont sztem a Chelsea és a Birmingham meccsek max x-re jönnek majd.
süti beállítások módosítása