You'll never walk alone!

A legsikeresebb angol klubról szurkolóknak, ellenlábasoknak, és mindenkinek, akit érdekel a Premier League.

Már Facebookon is!

2010.01.30. 20:53 Scouser

Liverpool - Bolton 2-0

Bátran kijelenthetjük, a meccs nehezebben indult, mint egy IFA teherautó a fagyban. Az első 25-30 perc játéka alapján mindenkinek a Wolves elleni rémálom kezdett körvonalazódni, melyet itt-ott egy Bolton-kontra tört meg. Aztán szinte a semmiből, egy egész pofás akciót követően szerezte az első félidő egyetlen találatát Dirk Kuyt, a csapat igazi mindenese. Benitez egy nyilatkozatában kitért rá, miszerint a holland felajánlotta, játszik akár jobb-bekket is, ha arra kerül a sor. És ezek után még van pofája valakinek kritizálni ezt a fószert...  No mindegy, eltértem a tárgytól, de még el is fogok, mert ez a meccs sok mindenről szólt a nyers labdapöcögtetés mellett. Insua pedig erőfeszítéseiért kapott egy ajándék gólt.

 

Vegyük például a mi szeretett Aquilaninkat. Ő ugye az a srác, akit Rafa felhozott a tarcsiból egy próbára? Ugye igen, mert szerintem most kéne elkenni a pofáját, és szigorú tréningre fogni, mert különben nem lesz belőle semmi. Micsoda?!? Hogy ez nem egy reserve-tag? Hogy mi van? Mi ezért PÉNZT adtunk? MENNYIT BASZOD?? 20 milliót? Mondd, hogy régi román lejt, mert akkor esetleg még megérte... De komolyra fordítva a szót, így nem. Én értem, hogy minden szurkoló szemében ott lebeg még Xabi Alonso szelleme és nehéz, ha nem lehetetlen emögül kilépni, node kérem, legalább a szándék legyen meg. Érdekes megfigyelni, hogy Lucas micsoda örömmel lépett pályára helyette("Jéé, itt van még egy nálamnál is szarabb középpályás he-he"). Még érdekesebb, hogy én is örömmel fogadtam Rafa kiskedvencének érkezését. Összefoglalóan, nagy bajok lesznek, ha az olasz nem mutat fel valamit roppant gyorsan.

A második félidő roppant álmosan kezdődött, egy AIDS-jótékonysági meccsen gyilkosabb lett volna a roham, mint az Anfielden. Majd a 60. perc tájékától megint valami foci-szerű kór ütötte fel a fejét, és a mérkőzés kezdett hasonlítani egy álmosabb Serie A találkozóra is akár. Insua 70. percben szerzett találata bebiztosította az amúgy sem ingó vezetést, melyet Coyle döntése tovább erősített Muamba lehozatalával (Fail of the match egyértelműen). Gerrard szabad utat kapott, és év eleje óta először valami olyat láthattunk Steven Gerrard-tól, amire már nagyon vártunk: fickándozott a pályán! Egymást követő hat csele, mellyel elfektette gyakorlatilag a komplett tizenhatost még sokáig emlékezetes maradhat.

Insuát gyakorlatilag első meccse óta érik kritikák, jómagam Rafa legnagyobb találmányának tartom Masch és Torres mellett. Reméljük a gólt neki ítélik. Munkabírása határtalan, küzd, fut, akar. Nagy szavak ezek, különösen ebben a Liverpoolban. Ha kell cselez, bead, becsúszik, önfeláldoz. Oké, néha elveszik tőle a labdát, de könyörgöm 22 éves. Másrészt nincs más...

Ha a jövőre tekintek, pár általános következtetést és észrevételt le kell vonnom. Carragher képtelen ellátni jobb oldalt azt a szerepet, melyet Insua képvisel a másikon. Egyszerűen lassú. Skrtel pofátlanul lemaradozik emberekről, nem is fizikailag, mint inkább agyilag lassú néha (Davies vagy Taylor fejelt gyakorlatilag tök egyedül, 2-3 méterre Skrtel-től).

Ngog, ahogy Balintos kolléga említette a fórumon, átvette Voronin szerepét a "Hogyan hagyjunk ki jobbnál jobb helyzeteket a legpofátlanabbul" versenyben. Pacheco kolléga igazán benézhetne legalább egy meccs erejéig!

Kyrgiakosról ismét kiderült, hogy mégsem csak bakizásra küldi fel Rafa a pályára, kiemelkedőt nem tett, de a dolgát elvégezte.

Egy utolsó, ám nagyon fontos és kínos jelenség sokadszorra jelent meg ezen a meccsen. Év eleje óta rendszeres, bár nagyon kevés embernek tűnt eddig fel. Tegye fel a kezét, aki észrevette, hogy megszámlálhatatlan alkalommal tárják szét karjukat szeretett csapatunk tagjai, ha náluk van a labda! És ezt a paranormális jelenséget rendszerint egy ordas alibipassz követi. Beniteznek ezen kell változtatnia. Sürgősen.

Man of the Match: Emiliano Insua - Liverpool és az szélső sárga fószer - Bolton

Egy a fontos, a Wolves a legalja volt, ez a meccs egyértelmű javulást hozott. A forma kell is, hisz február 6-án nem más, mint az Everton jön az Anfieldre és közvetlenül utána az Emirates-be teszünk látogatást.

The mighty Reds never give up!

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ynwa.blog.hu/api/trackback/id/tr41715668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronal-d'oh! 2010.01.30. 21:36:18

jó ez a blog, kár, hogy a Liverpoolról szól. :D

DanielD78 2010.01.30. 22:10:17

Az biztos, hogy kell a jó teljesítmény a kövi meccseken, két nagy rangadó jön.

DanielD78 2010.01.30. 23:05:33

Egyébként reklámoztam egy kicsit a blogod egy másik Pool-fórumon :)

Scouser 2010.01.31. 09:30:43

@Ph: hát majd írok pár bejegyzést az MU-ról is, de abban nem lesz köszönet.:D

@Stevey: minden reklámot szivesen látok!:)

gringow 2010.02.01. 10:55:02

feljebb kéne tolni Aquilanit, hátha ott tud mutatni vmit, Gerrardot meg vissza erről a hybridcsatár posztról, idén nem megy neki a gólrúgás úgy, mint tavaly.

Régi szép idők, amikor a világ legjobb középpályása még a középpályán játszott...:)

Scouser 2010.02.01. 11:58:05

Egyetértek, Gerrardnak játékszervezői pozíciót kéne adni, Aquilani meg jó lenne, ha végre bizonyítana, akár elől.
süti beállítások módosítása