You'll never walk alone!

A legsikeresebb angol klubról szurkolóknak, ellenlábasoknak, és mindenkinek, akit érdekel a Premier League.

Már Facebookon is!

2010.02.20. 21:12 Scouser

Vegyigyümi a hétvégére - össze-vissza (lélek)harangozó

Szeretném bejegyzésemet egy hivatalos kijelentéssel kezdeni: leszophat az összes magyar sportcsatorna. Amióta új T-*fütty* ketyere van itthon, fogható a Eurosport 1, 2, a Sport 1,2 valamint a Sportklub, azonban egyik csatorna sem méltatta arra a Liverpoolt, hogy közvetítse mérkőzésüket. Megjegyzendő: a Eurosport 2 dominót(!!!) közvetített. [Ezt a mondatot a bejegyzés újraolvasása után fűzném hozzá: utólag megértem, miért nem adták sehol...]

A meccsről igencsak sekélyes ismereteim vannak. Másnap reggel benyomtam a gépet, lecsekkoltam az eredményt, s benéztem Pc Dome-os topicunkba, ahol két kolléga is pozitívan nyilatkozott a találkozóról. Gondoltam, nincs is semmi probléma, küzdött a csapat, csak betonként tömörült az Unirea. Több is veszett Mohácsnál. Hogy mekkorát tévedtem, sőt, mekkorát tévedtünk, mikor így gondoltam(tuk), arra ez és ez is rávilágít. Nem ártana, ha lelkiismeret-vizsgálatba kezdenénk...

De miért mi? Mit tettünk mi? Miért nem Benitez? Szép lassan leszoktunk a Gundelről, a Tesco májkrém javára. Jim White rávilágít, hogy Benitezt ahányszor munkájáról kérdezik, ő statisztikákkal dobálózik. Szép, szép, de hiába vertük a City-t 15 éven keresztül, ha az idei botrányos teljesítményünk egy kemény egygólos meccsre elég az Unirea ellen, ráadásul az Anfielden. Benitez ekkor rántja elő másik kártyáját: a Liverpoolnál csak a United szerzett több pontot az elmúlt 9 fordulóban. Elismerően bólint az egyszeri szurkoló, az szép Rafa, az szép. Majd lassanként elgondolkodik, hogy milyen kilenc forduló volt ez: vért hugyozós, szenvedős, karatekölyökhetes. Békategóriás, nézhetetlen, élvezhetetlen, szánalmas. Ezt a néhány jelzőt kínálom fel opcióként, aki akarja, az összeset bedobhatja. Azért mert a szezon első feléhez képest jók vagyunk, még nem jelenti azt, hogy "JÓK" is vagyunk. És ez az amit szerény véleményem szerint már rég elfeledtek az Anfielden. Jó ez így is. Kicsit sárga, kicsit savanyú. Reina is lenyilatkozta, hogy az idei év nem a szépségről fog szólni, hanem az eredményekről. Fasza! luvyoutu. Csak elfelejtik, hogy lassan már az anfieldi fanatikusok is sírnak a látványtól. Nézhetetlen a foci, amivel Benitez előrukkol. És nem látom a kiutat, ez az, ami különösen nyugtalanít... Nagy a csönd, de a Mersey-parti akadémia évekkel ezelőtt csődöt mondott: gyakorlatilag nincs használható saját nevelés. A klub anyagi helyzete nem teszi lehetővé az azonnali erősítéseket, arról nem is beszélve, hogy amit Liverpoolban játékospolitikának neveznek, azzal a Makó Fc-nél is hazazavarnának valakit. Egy lassan megérett válságban ülünk.

A City ellen nem kell magyaráznom semmit sem. Igazi make-or-break találkozó. Most jönne az, hogy elmagyarázom, hogy két pontos előnnyel a negyedik helyre állhatnánk, és onnan már tiszta Vegas a szezon maradéka, de nem, mert amennyiben megnyernénk a meccset, a következőt biztos leikszelnénk, és körülbelül ugyanott tartanánk, mint előtte. Azonban ez a citeh simán verhető, sérültjeik listája impozáns, kétszer ikszeltek egy hét alatt a Stoke-kal stb stb. Ha Gerrard észreveszi, hogy egy focimeccsen van, ha Ngog úgy esik el a labdában, hogy beguruljon, netán Pacheco(léccilécci) is a pályára lép, vagy Kuyt durrant egy epic találatot, akkor lehozható a mérkőzés.

Év eleje óta nem okozott örömet a csapatom játéka. És ennél kevés elkeserítőbb van egy szurkoló számára. Mennyivel jobb lett volna tavaly kezdenem a blogolást! Örök optimistaként azonban amondó vagyok, sosincs késő. Nincs olyan lejtő, melyről nem lehet megfordulni, igaz, olyan se, melyen ne lehetne meredekebben megindulni. Bízom az elsőben, gyakorlatilag az évnyitő Spurs meccsünk óta. De ezért vagyok supporter, hogy bízzak benne.

 

 

 

P.S.: Rafa, ha szabad megkérdeznem, különösen a csütörtöki találkozó után, Babel és Pacheco mi a kankós lófaszt keresnek a padon? Válaszodat a profilomban található mailre küldd.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ynwa.blog.hu/api/trackback/id/tr231776773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása