You'll never walk alone!

A legsikeresebb angol klubról szurkolóknak, ellenlábasoknak, és mindenkinek, akit érdekel a Premier League.

Már Facebookon is!

2010.02.23. 17:33 Scouser

Manchester City - Liverpool - a Zelemzés

Bűnös vagyok. Ismét. Ezt se láttam. Bár öcsém révén folyamatosan értesültem a fejleményekről, de jómagam tv közelében sem tartózkodtam. Hogy őszinte legyek, ezt így utólag nem bánom.

Kezdem tehát a közvetlen visszhanggal: a sajtó nagyrésze szolidan a Premier League idei legrosszabb meccsének kiáltotta ki a találkozót, melyet a 0-0-ás eredmény valószínűsíthetően alá is támaszt. Érdemben nem is nyilatkoznék tehát a mérkőzésről, inkább nézzük hosszútávú következményeit.

Ahogy többen is fogalmaztak, helyreállt a rend, az a csapat került a negyedik helyre, aki Anglia negyedik legjobb csapata. És ez igaz is. A Tottenham látványos támadófocijához egyszerűen nem érünk fel és ha holnap véget érne a szezon, egy szavunk nem lehetne helyezésünk igazságosságára. Az, hogy ötödikek vagy hatodikak vagyunk, szinte mindegy, mindkettő súlyos kudarc lenne. Olyan furcsa belegondolni is, hogy ezt az évadot úgy kezdtük, hogy idén mi lettünk volna a MU legnagyobb riválisai, a Bl standard esélyesei, ott voltunk Európa elitklubjai közt. Most viszont egy szánalmas Bl-ért küzdő csapat lettünk, aki nem mellesleg az a tipikus csoportkör-ballaszt. Vicc.

Én ott nem értem a dolgot, hogy már fél éve látszik, a taktikánkban gyökeres változtatásokra van szükség. Ehhez képest gyakorlatilag egy fia új megoldást nem láttam a srácoktól, vagy Beniteztől. Egy üde színfolt, egy ügyes kombináció, jó kontrák. Vagy azok a legendás Xabi Alonso-Gerrard-Mascherano-féle súlypontáthelyező passzok, amelyek 50 méter megtétele után a csapattárs mellkasára pattantak... Hol vannak? Formán kívül van mindenki, de újítani így is lehetne. Benitez a Berlinbe ragadt Hitler hasonmása. Elvakultan ragaszkodik a négy védőjéhez, a széleken felfutó emberekhez és egy sor olyan megoldáshoz, amelyekre Ferguson legyintve azt mondta a nyáron, hogy a PL kiismerte a spanyol taktikáját. Röhögtem rajta, hisz mi mást tehettem akkor, de most nagyon fájnak a szavai. Azért, mert igazak.

Az Unirea ellen ismét lehet bizonyítani. Remélem jönnek majd a nyilatkozatok, hogy na akkor mostantól indul a szezonunk. Naívan hiszem, hogy így lesz. Ami talán örömre adhat okot, az Torres és Benayoun visszatérése, valamint Johnson a tudat, hogy Johnson is edz már. Kérdés, hogy ennyi kihagyás után legalább ők vissza tudnak-e térni régi formájukhoz. S ha igen, meddig tart majd ki Torres?

 

Ááááá. Utállak Liverpool, mert szeretlek.:D

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ynwa.blog.hu/api/trackback/id/tr251784358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása