You'll never walk alone!

A legsikeresebb angol klubról szurkolóknak, ellenlábasoknak, és mindenkinek, akit érdekel a Premier League.

Már Facebookon is!

2010.08.23. 09:30 Scouser

Manchester City - Liverpool prematch - rangadó minden értelemben

Talán nem is a két csapat egymáshoz viszonyított állását, sokkal inkább a Liverpool őszét határozhatja meg az este kilenctől kezdődő találkozó, mely remélhetőleg izgalmasabbra sikeredik fél évvel ezelőtti felvonásához képest. A nagy kérdés az, vajon sikerül-e Roy Hodgson-nak gatyába ráznia fiait, vagy még a tavalyinál is álmosabb tempóban kezdődhet a vörösök szezonja?

Mielőtt mélyebben is belemennék a mai találkozó részleteibe, muszáj egy pillanatra elméláznunk azon, vajon mit is akar a Liverpool ettől a szezontól? Premier League trófeát? FA kupát? EL győzelmet? BL indulást érő helyet? A válasz mindig nehéz, hisz - ahogy azt már megszokhattuk - Merseyside vörös oldala több fogadást tett tönkre az elmúlt években, mint az egész PL-mezőny együttvéve.

A minimális cél

Negyedik hely. Igazából ez az, ami a jelenlegi kerettel reálisan elérhető távolsában van, a pillanatnyi erőviszonyok szerint pedig akkora az esélye, mint egy olyan találkozónak, ahol Joey Barton piroslappal hagyja el a gyepet. Ami lássuk be, nem kicsi. A csapat - szép szakszóval élve - mélysége, összeszokottsága ezt teszi lehetővé. Félreértés ne essék, kizárt, hogy a hőn áhított helyezés csak úgy a Liverpool ölébe hulljon, a kötelező meccsek behúzása, valamint pár pont begyűjtése a rangadókból elengedhetetlen részei a menetelésnek. Kétségkívül van hová fejlődni az idegenben lejátszott mérkőzések terén, hisz nem sok olyan csapat volt tavaly a ligában, aki 2-0-ra égett volna le a Portsmouth otthonában.

Az örökké vágyott cél

Igazából a Szent Grál megtalálására jelenleg jobb oddsokat adnak, mint a Liverpool PL-győzelmére, de ha valaki képes lehet megismételni a 2008/2009-es szezon mázlisorozatát, akkor az ez a gárda. Két éve minden előzetes becslést, latolgatást semmissé téve lett második, rekordot jelentő 86 ponttal, a legtöbb rúgott góllal és összesen két vereséggel. A Pool helye valahol a 2009-es és 2010-es eredménye közt található, mégis, meglepetésre bármikor képes ez a csapat. Sajnos mindkét irányban. 20 éve reméli az Anfield közönsége, hogy visszatérhet az oly vágyott trófea. Idén újabb esélyt kapunk.

Tűz és víz

A nyitó mérkőzések formáját tekintve a találkozó roppant kétesélyes. Joe Hart A City egy ponttal távozott a White Hart Lane gyepéről, ám figyelembe véve ott mutatott teljesítményüket, ez az egy is pont eggyel több, mint amennyit érdemeltek volna. A Liverpool sem vitte túlzásba az Arsenal ellen, ám a vörösök tíz emberrel is a londoniak fölé kerekedhettek volna, ha Pepe Reina nem hajtja végre a forduló bakiját, két pontot ajándékozva ezzel az ágyúsoknak. Of course, Reina továbbra is a Premier League egyik - ha nem a - legjobb kapusa.

A várható felállás egy klasszikus 4-5-1-ben fog materializálódni, Reina előtt egy Aurelio-Skrtel-Carragher-Johnson négyes őrzi majd a hátsó fertályat, míg a középpályán Poulsen/Lucas és Mascherano szűrhetnek. A széleken Kuyt és  - ellentétben a Guardian jóslatával -Maxi Rodriguez bevetése várható, Jovanovic valószínűleg pihenni fog. A támadó szekciót tekintve a már megszokott Gerrard-Torres páros várható, de egy Gerrard-Ngog kezdő sem lenne épp meglepő, figyelembe véve Torres erőnlétét.

  

 forrás: Guardinan.co.uk

Egy két évvel ezelőtt látott 3-2-vel kiegyeznék. Az utóbbi idények tapasztalata alapján ha a találkozó nem mutat komolyabb életjelet húsz perc után, egy újabb unalmas 0-0/1-1 elé nézünk, ám jaj annak, aki más esetben elkapcsol. A pályán levő játékosok alapján parádés estére számíthatunk, reméljük ők maguk is így gondolják. A 3 pont ma különösen fontos lenne a Liverpool számára: nincs rosszabb egy lassan induló szezonnál, és amennyiben ma vereséget szenvednek, az komoly hatással lehet akár az egész őszi teljesítményükre is.

Nem mondhatok mást:

You'll never walk alone!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ynwa.blog.hu/api/trackback/id/tr172240468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása