You'll never walk alone!

A legsikeresebb angol klubról szurkolóknak, ellenlábasoknak, és mindenkinek, akit érdekel a Premier League.

Már Facebookon is!

2010.04.02. 22:56 Scouser

Birmingham City - Liverpool - Fordulópont nr. 1

A Benficát most tegyük félre, egy igaztalan bírói döntés megfosztotta a csapatot attól, amit jogosan megérdemelt volna: a győzelemtől. Babel hibája azért fájt különösen, mert a meccs egy mozzanata alapján sem adhattuk volna ezt a portugál csapatnak. Ugyanakkor, ahogy azt előző posztomban említettem, a vereség nem fáj, mivel szép játékkal, és többnyire hatékony védelemmel harcoltak a fiúk, az idegenben lőtt gól pedig komoly előny lehet még. Ahol egyedül probléma lehet, az a bal szárny, Insua ugyanis sárgalapja folytán kiesett a visszavágóból. Node ezt majd egy másik posztban.

 

A Premier League igazi mumusa ellen vonul harcba a Liverpool: Manchester United, Arsenal, Tottenham, Everton. Csapatok, melyek pontot vesztettek Birmingham városában. Több, mint félelmetes névsor. De a Liverpool szekerét is megállították már az Anfielden egy 2-2-es döntetlen keretében. A meccs csak Ngog parádés góljáról maradt egyedül emlékezetes, találata bármely klub büszkesége lehetne, valamint akkori műesése egy pontot ért. Borzalmas mérkőzés volt...

Most azonban nem más, mint Fernando Torres áll a támadóék élén, és ahogy egy kommentátor mondta róla: "Fernando Torres has a chance! And if Fernando Torres has a chance, Fernando Torres scores!". Reméljük a spanyol bombaformáját nem fogja elfojtani a liga legkényelmetlenebb fociját játszó Birmingham. A hét elején pályára küldött keret kellhet a kékek megtörésére, kérdés, Benitez emberei mennyire fáradtak, s mennyire törekszik a pihentetésre a spanyol menedzser. Nem szabad ugyanis elfelejteni, jövő csütörtökön ismét pályára lép a csapat a portugálok ellen, hogy aztán vasárnap az idegenben nem túl acélos Fulhamet fogadja. A cottagerek szintén EL-szereplők, sőt, csütörtökön Németországba utaznak, így remélhetőleg nem okoznak majd problémát a vörösök számára.

 

Semmiképpen sem veszett fejsze nyele a találkozó. Ha a koncentráció szintje hozza a Portsmouth-Lille-Sunderland-Benfica tengelyt, a Birmingham holnap nulla ponttal tér öltözőjébe. A döntetlen nagyjából a vereséggel egyenértékű, így hajtós meccsre számíthatunk. A Eurosport 2-nek ezúton szeretnék gratulálni, amiért a Wigan -Fulham találkozót közvetítik, de a Digisport is inkább Bundesliga-meccseket preferál a Premier League-gel szemben. Akit nem zavar az ismétlés, az 21:20-tól megtekintheti a Digisporton. És hogy miért elsőszámú fordulópont a holnapi mérkőzés? Nos, azért, mert ezen kívül, még van hat darab. Összesen hét forduló év végéig. Kötelező huszonegy pont, hogy legyen még egy halvány reménysugár a negyedik helyre. Bízzunk a többiek botlásában!

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ynwa.blog.hu/api/trackback/id/tr411890893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzzzzz 2010.04.03. 15:02:43

Kirgiakosz játszhatna, ez a meccs neki való.
süti beállítások módosítása