You'll never walk alone!

A legsikeresebb angol klubról szurkolóknak, ellenlábasoknak, és mindenkinek, akit érdekel a Premier League.

Már Facebookon is!

2010.03.31. 21:52 Scouser

Liverpool - Benfica - A nagy vízválasztó

Ha másért nem, hát az eredményért érdemes lesz megnézni a meccset: kiderülhet, keletkezett-e valamiféle tartás a csapatban a Sunderland ellen nyújtott impresszív teljesítmény hatására, vagy pusztán folytatódik idegenbeli botladozásunk.

Még mindig megborzongok, ha belegondolok abba a kilencven percbe, melyet a csapat produkált a Lille ellen idegenben. Egyes lapértesülések szerint már a CIA is megvásárolta a sugárzási jogokat, feltehetően afganisztáni fogolytáboraik számára. Reméljük a játék színvonala inkább a mérkőzés anfieldi párjára fog emlékeztetni. Valahol azt se bánnám, ha kikapnánk, csak olyan játékkal tegyük azt, amivel nem úgy kell visszacsempészni Liverpoolba a szurkolói harag elől. Nézzük hát az oddsokat.

Alberto Aquilani ezúttal is csak tévénézőként tekintheti meg a meccset, egy bokasérülésre hivatkozva Benitez nem nevezte a keretbe. A menedzser felhívta a figyelmet rá, a sérülés oka ugyanaz a probléma, mely az olasz fél éves kihagyását eredményezte. Csöppet sem bíztató jelek. Aquilani mellett Maxi Rodriguez sem léphet pályára, aki Atletico-s nevezése miatt nem vehet részt a Liverpool színeiben egy EL találkozón sem. Előző bejegyzésemben jósolt felállást Benitez jócskán átírta a Sunderland ellen, Lucas - nagy bánatunkra - ezúttal nem került a kezdő tizenegybe, de ami már valóban meglepetést okozott, Aquilani sem. Ehelyett egy Mascherano-Gerrard-Babel-Kuyt-Maxi középpálya állt ki. Hogy miért bíztató és miért borzasztó ez a taktika? Bíztató, hisz egy alapvetően támadószellemben felépített csapat világklasszis játékosokkal, s végre-valahára elegendő támogatást élvező Torres-szel. Hogy miért siralmas? Gyakorlatilag a Liverpool összes valamirevaló játékosát felvonultatja: egy igazi mindent verő shotgun. A kérdés, hányszor lehet vele lőni? Leginkább egyszer. A rotációt ugyanis egyedül Benayoun személyében lehet megjelölni, ha feltesszük, nem akarjuk csökkenteni a pályán levő csapat minőségét. El Zhar, Ngog, Lucas és Aquilani nem azok az emberek, akik pályára küldése meccseket fordíthat meg, akik friss erővel ruházhatják fel egy elcsigázott tizenegy tagjait. Remélhetőleg ez változik meg a nyáron. Ha rövidtávon vizsgálódunk, a Liverpool szezon eleje óta nem látott stílusban focizott, Torres bombaformában van, s kezd valami pozitív hangulat uralkodni a szurkolók körében is. Összességében kedvező a csillagok állása.

Hogy a másik oldalról is ejtsünk pár szót, a Benfica kemény dió lesz hazai pályán. A portugál bajnokságot magabiztos hat ponttal vezető csapat komoly fejtörés okozhat majd a védelemnek, reméljük Agger és Carragher boldogul majd a feladattal. Ezek ellenére úgy érzem, ezt a meccset is csak mi veszíthetjük el. Egy Sunderland elleni formával komolyabb csapatok is verhetőek lennének, s sokat segítene egy idegenben szerzett találat, nemkülönben egy győzelem. Reméljük hát a legjobbakat.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ynwa.blog.hu/api/trackback/id/tr181885395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása