You'll never walk alone!

A legsikeresebb angol klubról szurkolóknak, ellenlábasoknak, és mindenkinek, akit érdekel a Premier League.

Már Facebookon is!

2010.02.17. 20:00 Scouser

Liverpool - Unirea prematch

Nos nagy a csönd részemről, olyan hülye dolgok kötnek le, mint az egyetemi felvételi vagy a filozófia oktv. Vagy az alkohol. Egyrészt az írás, másrészt a csapat rovására. Node back to work, meccs lészen ez is, sőt, izgalom híján sem maradunk!

Hogy mi is az Unirea titka? Egy fontos harci tény szól jelentősen mellettük: Benitez valószínűleg a sorsolás napján értesült Románia létezéséről, sőt a liverpooli térképek sem tartalmazták keleti szomszédunkat. Brékóbrékó, Góliát értesült Dávid létezéséről (a jövőből visszaküldenek egy robotot, hogy ölje meg őket stb.).

Izzadhatott a vezetőség, és izzad a cikkíró is, mert életében nem látott még Unirea meccset. Olyan, mint mikor a város egy olyan részében van dolga az embernek, ahol még nem járt, s ez nyugtalansággal tölti el. Hogy csökkentsük ennek súlyát, fontos leszögezni, az Anfielden kezd a csapat, ahol nemhogy hozni, de sok góllal kell megnyerni a találkozót. Be kell látnom, én félek ezektől a románoktól! Vagy inkább a saját csapatomtól?

Hogy őszinte legyek, inkább ez utóbbi. Csak egy igazán közeli példát említsek meg ennek alátámasztására, az Anfielden elért kemény egy gólos, Debrecen felett aratott győzelem annyira volt meggyőző, mint Aquilani pedigréje. A sérültjeink listája továbbra is brutális, nem hosszával, de a rajta levő játékosok minőségével sokkolva. Torres valószínűleg a City ellen sem térhet vissza, Benitez nem óhajtja erőltetni Benayoun visszatérését sem, Johnson pedig lassan tiszteletbeli taggá avanzsál. És hogy ne csak az első fáig lássunk, vasárnap sorsdöntő összecsapásra kerül sor a City ellen, idegenben, mely különösen nagy értékkel bír, mióta az elsőszámú mencseszteri klub döntetlenezett a Stoke-kal, ám így is átvette a negyedik helyezést a tabellán. Egy csapat, mely egy héten belül kétszer ikszel egy olyan csapattal, melyet még mi is 4-0-ra vertünk, háááát... A világoskékek tehát igencsak leamortizált állapotban leledzenek, szerény véleményem szerint simán hozható találkozó lesz az, de erről majd később.

Kedves barátaim, olyan ez éppen, mint az az ember ottan a mesében: megnyerhető meccs, egy relatíve erős keret, és komoly tapasztalat a nemzetközi porondon. Rafát nem véletlenül emlegetik úgy, mint a "Bl-specialista". Európában már csak felfelé ívelhet csillagunk az elmúlt fél év után.

Sima 3-0 ez, teret sem hagyva az Unireának.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ynwa.blog.hu/api/trackback/id/tr811767181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása