You'll never walk alone!

A legsikeresebb angol klubról szurkolóknak, ellenlábasoknak, és mindenkinek, akit érdekel a Premier League.

Már Facebookon is!

2010.02.01. 21:25 Scouser

A nagy átigazolási összefoglaló

Ha a nyarat, vagy az előző évet tekintjük, a január a világgazdasági válság és sűrű jövőrepillantások jegyében telt a Mersey partján. Ennek ellenére, panaszunk csak a beruházások terén lehet, de ott hevesen.

Volt itt minden, Huntelaar, Mata, Carlton Cole, Pavlyuchenko, Jones, Lavezzi, Onuoha, kész latin-amerikai szappanopera! Vágjunk hát neki, úgy kábé a legelejétől.

Szinte fű alatt Tom Hicks kijelentette, hogy a klub komolyabb erősítésekre csak a nyáron számíthat, de akkor biztosan. A nyár már szinte mítikus motívuma (túl sok irodalomtételt dolgozom ki mostanában) a különböző nyilatkozatoknak. Egy távoli mennyország, ahova - most már leginkább fogcsikorgatva - el kell jutni. Ennek persze jelentősen megkérdőjelezhető az igazságtartalma: fél évig arról szólt az élet a Liverpoolnál, hogy várjuk a téli átigazolási szezont az erősítések miatt.

 Nos vártuk, vártuk, jött éééés.....ment. De ne legyünk telhetetlenek, Maxi Rodriguez érkezése igenis komoly erősítés. Ha sikerül megfelelően beépülnie, hasznos tagja lehet a csapatnak, kivánom neki a legjobbakat! Hogy mit is akar vele játszatni Rafa, az még nem tiszta, de reméljük, rájön.

 

Node összefoglalóról beszéltem, nézzük hát bevételeinket!

Megszabadultunk Voronintól. A szurkolók már a vé betű kiejtésekor beleborzonganak a névbe, mely két éves ittartózkodása alatt összefort a "kihagyomakihagyhatatlant" címmel. A klub mindig adott a távozások formalitására, sok szerencsét, címeket kívánva a nemegyszer árulónak is simán nevezhető játékosoknak. Nem így a mi Andrijunk esetén, akit az LFC.tv legnagyobb bakijaiból összeállított videóval búcsúztatott. Ingyen jött, 2 millióért adtuk el, ha pályára lépett, sokkolt. Nem sírok (illetve sírtam, ha pályára került), sőt.

Andrea Dossena 4,5 millió fontért távozott a Napolihoz, az ő megítélése rengeteg kérdőjelet vet fel. Mint egy árnyék, jött és ment, szinte semmit nem tudtunk meg róla. Pályára lépései alatt nem ártott a csapatnak, két gólja viszont örökké emlékezetes marad: ő volt az, aki a márciusi hét tetejére odapöttyintette azt a két koktélcseresznyét, ami még hiányzott a virtuális tortáról, Casillas és Van der Saar labdakeresősdire küldésével. Örök rejtély marad a nagy anfieldi névsorban.

Kevésbé fontos események, ám ide kivánkoznak: a Liverpool eladta Vincent Weijlt és Cristopher Buchtmannt is (Nem itélkezem ezek felett, hisz se a játékosokat nem ismerem, sem a jövőt).

A kintlevőségeinkről álljon itt egy felsorolás: Dean Buzanis, Nathan Eccleston, Németh Krisztián, Itandje, Mihajlov, Simon, és San José.

Összességében elmondható, hogy a klub jelenleg a túlélésre játszik, igazi átütő reformok a nyáron kezdődhetnek, akár Benitez leváltásával is, Marouane Chamakh és/vagy Jovanovic leigazolásával. A tulajdonosok talán észbe kaptak idén, hogy a helyzet tarthatatlan, egyik vagy másik irányba lépniük kell. A jelen nagy feladata viszont, hogy a klubnak meg kell szereznie vagy a negyedik helyet, vagy az EL-elsőséget. Erősítések nélkül.

The mighty Reds never give up!

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ynwa.blog.hu/api/trackback/id/tr691721234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gringow 2010.02.03. 10:41:06

nagyon szkeptikus vagyok afelől, hogy ez a csapat ezzel a felállással és sérülési hajlandósággal beér a 4-ik helyre és/vagy megnyeri az EL-t.

Márpedig ha nincs BL jövőre, ha lesz is pénz, leshetjük, h nagy erősítések jöjjenek, ellenben Torres akkor fix, h elmegy. (akkor sem lennék meglepve, ha egyébként is menne, idén kevesebb a PL/BL pénz, valamiből tartani kell a tulajoknak a profitszintet)
süti beállítások módosítása